Όλα τα μαθήματα μαθηματικών, Analysis and approaches HL, Applications and interpretations HL, Analysis and approaches SL, Applications and interpretations SL, του International Baccalaureate (IB) Diploma Programme (DP) είναι προσαρμοσμένα να  εξυπηρετούν τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα και την εκπλήρωση των απαιτήσεων  των καλύτερων πανεπιστημίων  του κόσμου.

Οι στόχοι αυτών των μαθημάτων είναι να επιτρέψουν στους φοιτητές να αναπτύξουν μαθηματικές γνώσεις, έννοιες και αρχές, να αναπτύξουν λογική, κριτική και δημιουργική σκέψη ώστε να τις χρησιμοποιήσουν και να μπορέσουν να  τελειοποιήσουν τις δυνάμεις τους για μαθηματική αφαίρεση, μαθηματική ανάλυση και γενίκευση.

Οι φοιτητές ενθαρρύνονται επίσης να εκτιμήσουν τις διεθνείς διαστάσεις των μαθηματικών και την πολλαπλότητα των πολιτιστικών και ιστορικών προοπτικών τους .

Όλα τα μαθήματα μαθηματικών του DP απαιτούν από τους φοιτητές να εκτιμήσουν τη χρήση της τεχνολογίας στα μαθηματικά και να γίνουν ικανοί με τους υπολογιστές και τις μαθηματικές γραφικές απεικονίσεις.

Pin It on Pinterest